Sakralchakra

Chakra betyder: hjul av virvlande energi.
Människan består av olika energier, precis som allt i universum.
I vår kropp finns det hundratals chakran, men vanligtvis pratar vi om
de sju huvudchakran som är placerade längsmed ryggraden och huvudet.
Här ovan ser ni länkar till alla chakran. Trevlig läsning.

Det andra chakrat:
Placering: Strax under naveln
Sanskritnamn: Svadisthana
Element: Vatten
Funktion: Vällust, sexualitet, fortplantning, kreativitet
Delar av kroppen: Livmoder, njurar, fortplantningssystem, urinblåsa
Körtlar: Äggstockar och testiklar
Vid dålig funktion: Impotens, frigidhet, livmodersproblem, problem med blåsa eller njurar
Mantra: Vam
Ljud: Vang Ton: Re = D
Lotusblomma: Sex kronblad
Element: Vatten
Färg: Orange
Kroppsliga aspekter: Matsmältning, tarmar/inälvor, njurar, urinvägar, sexuell potens, adrenalin, smärtor i korsryggen, aptitlöshet
Insikt: Sexualitet
Psykologiska Aspekter: Makt, pengar, sex, kontroll, rädsla, kamp, passion, självaktning, sexuella eller emotionella övergrepp, nedärvda föräldrar relaterade problem, incest
Körtlar: Binjurar
Frön: Kreativitet, medkänsla, familj
Negativa uttryck: Rädsla, kamp

Navel Chakra kallas även för sakralchakrat är associerad med funktionerna hos gonaderna (testiklar och äggstockar). Gonader är ansvariga för sexualitet och reproduktion. Reiki kommer att tendera att lösa sexuella problem. Reiki minskar känslor av ensamhet, svartsjuka och depression. Reiki minskning smärta i kroppsdelar som uppstår på grund av obalans i det sakrala Chakranet och könskörtlarna. Smärta i muskler, höfter, fötter och ischiassmärta kan frigöras genom Reiki healing. Problem med urinblåsa och menstruationscykeln är förknippade med denna och Reiki kommer att reglera blåsfunktioner och menstruationscykeln.

Detta chakra reglerar ämnesomsättningen i ljusenergifältet. För detta chakra representerar alla energiformens föda. Det smälter den jordenergi som tas in genom första chakrat och omsätter känslomässig energi i nervsystemet. När detta chakra fungerar som den ska, kan vi bryta ner negativa känslor som ilska och rädsla och låta dem försvinna som restprodukter genom det första chakrat. När detta chakra är ur balans ligger dessa negativa känslor och snurrar i magtrakten och bryts ner mycket långsamt. Vi känner alla människor som inte kan släppa ut sin ilska och bär på den i veckor eller t.o.m. i år. Dessa negativa känslor sätter sig i det andra chakrat och förgiftar det. Till slut tas dessa könslomässiga gifter upp av ljusenergifältet.
– Det andra chakrats uppgift är att förvandla sex till kärlek, romans till närhet. Det är ingen enkelt uppgift, eftersom de negativa drivkrafterna i detta chakra föder behovet att kontrollera andra genom pengar, makt och sex. Det andra chakrat passerar rakt genom livmodern, där livet gror. Här gror passionens och kreativitetsfrön, för att sedan blomma upp i våra övre chakran.