Att få kontakt med din skyddsängel (hjälpare)
Du har olika andliga vägledare, skyddsänglar (hjälpare) under ett liv.
När du gör detta ska du söka efter den hjälpare som är från det högsta ljuset som du kan få tag i just nu! Det är din vilja att vara en kanal som hjälper dig att få kontakt, för du kommer att föras in en dimension av djupare visdom och kunskap än i denna fysiska världen.
När du gör detta så är det endast din själ som vandrar i väg, kan kännas obehagligt första gången men är inget farligt.
Börja med att göra meditationen för att stilla dina tankar och avslappningsmeditationen ifall du är ovan vid att meditera eller kommunicera med den andliga världen.
Om du inte kan någon meditation så är Gosho enkel med effektiv.
Sätt dig där du får sitta i lugn och ro eller ligg ner. Som nybörjare är det enklare att sitta ner med rak rygg, med handflatorna mot varandra i brösthöjd.
Du kan musik på som du tycker om och låta den spela stilla i bakgrunden.
Tänd gärna ljus, eftersom ljus är en symbol för porten mellan världarna.
Ta långa lugna djupa andetag. När du andas in så gör detta genom näsan och håller du tungan mot gommen, andas sedan lugnt ut genom munnen. Gör detta tills du känner dig totalt avslappnad, brukar bara ske inom några minuter.
 
Föreställ dig att du förflyttar ditt medvetande upp till himlen, att allt omkring dig är ljus, nu du befinner dig i änglarnas dimension.
Föreställ dig att du står framför en stor dörr som strålar av ljus. Se hur den ser ut och dörren står på glänt. Bakom ljusporten finns änglarnas värld, och du ser vacker natur som strålar av ett inre ljus.
Tänk dig att detta är din personliga mötesplats med din ängel som bara är för dig. Det är änglavärlden själv som skapat denna plats.
När du är beredd är det dags för dig att gå genom porten och in på änglarnas heliga och helande plats. Föreställ dig att du hittar en plats att sätta dig på.
Om du inte ser något här eller tycker att det är svårt, så betyder det att tiden inte är inne för dig att möta änglavärlden på detta sätt. Men det behöver inte betyda att du inte lyckas någon gång, försök gärna fler gånger vid senare tillfälle.
Om det är meningen för dig just nu, att du ska möta änglarna kommer du att se en ängel som kommer emot dig och du känner ljusvarelsens kärlek på långt håll. Det är din personliga vägledare. Du känner närvaron fylla dig, och det är denna känsla du ska kalla på för att få kontakt med vägledaren när du börjar kanalisera.
(För er som inte vet vad Att kanalisera är. Det är att låta någon entitet/ande/intelligens ta över hela eller delar av kroppen för att framföra något budskap.)
Känn att närvaron från just denna ängel fyller dig. Sedan kan du känna igen känslan varje gång denna ljusängel är i närheten.
Känn hur det skimrande beskyddande ljuset finns runt omkring dig som en mjuk värmande vind. Upplev att du är helt fylld inombords av den kärleksfulla känslan och det skimrande ljuset. Detta kan du göra flera gånger då du kanaliserar om du känner att du tappar kontakten eller din koncentration när du kanaliserar.
Ett tips om du inte känner igen ängeln (hjälparen)är att fråga ängeln efter ett namn eller hur du lättast ska få kontakt, och lyssna på den vägledning du får. Änglar har inte namn men det kan vara lättare för oss om vi har ett namn, då vi skall kontakta. De känner igen varandra på ett helt annat sätt, genom energin de utstrålar.
Var i denna känsla så länge du vill tills dess du har lärt dig att känna igen just din vägledares personliga energi och stöd.
När du känner att du är klar så tacka din skyddsängel för detta möte. Föreställ dig hur du vänder dig om och går ut genom ljusporten igen och åter till din kropp.
Bli inte förvånad om du skulle se dig själv sitta där, det är för att det är din själ som vandrat i väg.
Nu när du vet hur du kontaktar just din skyddsängel så är det bara att be om hjälp när du känner att du behöver det.